Er dette Norges største flislagte gasspeis? Vi aner ikke, men stor og flott ble den. Den minner om en gedigen, moderne kakkelovn og ruver 6 meter fra gulv til tak i restauranten Olivia på Aker Brygge, Oslo. Peismonumentet rommer foruten en gassfyrt pizzaovn med roterende plate også fem gasspeiser og flere nisjer til pyntegjenstander.

Solskinnsmurerne fra Ski har bygget denne fra bunnen av med reisverk, plater, nisjer og i alt 5644 sukkerfliser lagt i knas (dvs. uten fuger). En stor fordel med flislagte peiser er at de er enkle å holde rene for sot og skitt, dessuten tilfører de rommet en skinnende dekor. I alle peisene og nisjene er det kleberstein.

Peismonumentet sto ferdig i 2014 og vi må si vi er godt fornøyde etter i overkant av en måneds intenst arbeid. Her kombineres prydverdien med varme og lys til hygge for gjestene og stekevarme til perfekte pizzaer i den gassfyrte pizzaovnen på baksiden. Oppdraget ble gjort i samarbeid med ALFA OLIS.

Pizzaovn. Foto.
Det begynte med en gassfyrt pizzaovn fra ALFA OLIS.
Pizzaovn under bygging. Foto.
Så ble det laget reisverk og satt på plater.
Pizzaovn som flislegges. Foto.
Godt planlagt målearbeid gjør at flisene går opp og at arbeidet lar seg gjennomføre pent.
Stor pizzaovn som flislegges. Foto.
Flisene legges i knas, det vil si uten fuger.
Flislagt gasspeis i restaurant på Aker Brygge i Oslo. Foto.
Kanskje Norges største flislagte peis finner du på retauranten Olivia på Aker Brygge i Oslo. 6 m høy.

Servitørene hos Olivia har fortalt oss at det er flere av gjestene som lurer på hvem som har satt opp denne kjempepeisen i Oslo. Vel, det er mesterbedriften Murmester K. Svendsen AS fra Ski det.